23948sdkhjf

Kapitalfonde ikke blot et hovedstadsfænomen

Danmarks kapitalfonde investerer gerne uden for København og landets øvrige storbyer.
Kapitalfonde er ikke et storbyfænomen. Ud af de 394 danske virksomheder, som kapitalfonde siden år 2000 har investeret i, ligger 64 af dem i udkantskommuner. Det svarer til, at 16,2 procent af virksomhederne ligger i udkantskommunerne, hvor befolkningen til sammenligning udgør 14,1 procent af Danmarks samlede population.

Byggebranchen er ikke populær


Mens Danmarks kapitalfonde altså er forholdsvis flot repræsenteret i Danmarks udkantskommuner, ser det mindre positivt ud i forhold til byggeriets virksomheder.

En undersøgelse, foretaget af Wood Supplys søsterportal, Building Supply, viser, at de danske kapitalfondes opkøb af virksomheder fra byggebranchen har været stærkt begrænset, siden krisen indtraf omkring 2008.

Læs hele undersøgelsen her.
- Analysen viser, at kapitalfonde ikke er et hovedstadsfænomen, siger Jannick Nytoft, der er adm. direktør i DVCA, den danske brancheforening for venture- og kapitalfonde, i en pressemeddelelse.

Læs også: Kapitalfonde dumper byggevirksomheders ledelse

Penge og viden til udkantskommuner
Det er DVCA selv, der har lavet undersøgelsen, og direktør Jannick Nytoft glæder sig over konklusionen.

- Kapitalfonde er en central del af det danske erhvervsliv. De kommer med penge og viden, der kan hjælpe med at løfte virksomheder til et nyt niveau. Vores analyse viser, at det også kommer udkantskommunerne til gavn, siger han.

Danske fonde med lokalt fokus
Udkantsområderne er karakteriseret ved at være små kommuner, der har en høj arbejdsløshed og en lav disponibel indkomst blandt indbyggerne.

Læs også: Millioner fra kapitalfonde ruller forbi byggebranchen

Når kapitalfondenes investeringer i så høj grad er placeret i udkantskommunerne, så kan det blandt andet skyldes, at det er her, de attraktive opkøbsemner, eller virksomheder der skal generationsskiftes, ligger. Men det afspejler også en anden ting:

- Analysen illustrerer, at kapitalfonde har forskellig størrelse og forskellige fokus. Fra de store globale fonde, der primært er involveret i meget store handler, til mindre danske fonde, der køber virksomheder i for eksempel udkantsområderne, siger Jannick Nytoft.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095