23948sdkhjf

Balderus Stoleflet - med nok at lave

Balderus Stoleflet i Hadsten kender de gamle møbelklassikere særdeles godt. Hos virksomheden fremstiller man nemlig stolesæder i flet til møbelklassikere fra blandt andre Wegner, Mogensen og Mathsson.
Nuværende ejer Knud Silkjær, eks-ejer Leif Mortensen og medarbejderne hos Balderus Stoleflet har i øjeblikket nok at lave. De sørger for at give nyt liv til gamle klassikere. Balderus Stoleflet producerer flettede sæder til gamle stole. Og det er især de gamle møbelklassikere fra Wegner, Mogensen og Mathsson, der nyder godt af det gode håndværk.

- Prisen på et nyt sæde afhænger selvfølgelig af stolen. Det kan svinge fra 550 kr. til omkring 6.000 kr. Den sidste pris gælder Hans J. Wegners berømte "Flaglinestol", hvor der er rigtig meget fletværk. Når det drejer sig om "Flaglinestolen", så er det dog sjældent, at det hele skal skiftes ud. Vi kan ofte nøjes med fornyelse af mindre dele, siger Knud Silkjær.

Knud Silkjær er klar over, at stoleflet er en lille niche, men virksomheden har nok at lave. Besparelsen ved at få repareret sit design-møbel-sæde hos Balderus Stoleflet frem for at købe en ny stol er da også til at få øje på. Wegner’s Y-stol koster fra ny 4.800 kr., hvor et nyt stolesæde koster 570 kr.

Tidligere ejer og chef Leif Mortensen har overdraget virksomheden til Knud Silkjær, der i sin tid stod i lære hos mesteren af stoleflet, der stadig, trods sine 64 år, arbejder i virksomheden. Leif Mortensen’s kundskaber er efterhånden blevet en eftertragtet vare. Møbelproducenten Carl Hansen har hyret Leif Mortensen til at tage til Ukraine og oplære lokale arbejdere i flette-kunsten. Carl Hansen har nemlig anlagt en produktion af Y-stole i Ukraine, og Leif Mortensen skal således lære de lokale, hvordan et ægte Wegner-sæde ser ud.

Kilde: Randers Amts Avis

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078