23948sdkhjf

Museumsdirektør: Møbelbranchen skal fokusere på nutiden

Retrobølgen levner ikke megen plads til nye designere, og det er et problem, mener museumsdirektør Karen Grøn fra Trapholt.
Det ville klæde møbelbranchen at tænke mere samtidigt, så man i fremtiden kan se tilbage og forstå den tid, som vi levede i.

Det mener museumsdirektør Karen Grøn fra Trapholt, som for eksempel kunne se et spændende perspektiv i, at Coop inviterede nogle af nutidens interessante designere ind i stedet for at satse på de gamle FDB-klassikere.

- Jeg kan godt blive lidt trist, når jeg ser, at FDB udelukkende tager de gamle møbler op igen. I stedet for at tage Børge Mogensens greb op, der handlede om at lave gode møbler til folket i et tidssvarende formsprog, tager de hans møbler fra 1940'erne og 1950'erne og reproducerer dem, siger hun i et interview med Jyllandsposten.

Ifølge Karen Grøn har vi i høj grad brug for den autentiske fortælling om samtiden, fordi design siger noget om, hvordan vi ser på verden. Hun fremhæver i den sammenhæng tidens fokus på bæredygtighed, som blandt andet kommer til udtryk gennem design af produkter, hvor komponenterne kan adskilles og indgå i nye sammenhænge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063