23948sdkhjf

17,8 millioner for at lukke DLH

Aktionærer er rystede over, at administrerende direktør Kent Arentoft hæver 17,8 millioner kroner for sit sidste år i spidsen for den snart forhenværende trævarekoncern.
Mandag afholdt DLH sin årlige generalforsamling, og her var et af de store temaer, at koncernens afgående topchef, Kent Arentoft, modtager 17,8 mio. kr. i samlet løn for sit sidste år på posten. Det skriver Berlingske Business.

- Det er uforståeligt, at en katastrofe, som 2014 har været, kan udløse en bonus til direktionen af den størrelsesorden, siger direktør Christian Reinholdt fra Smallcap Danmark til avisen.

Fondsmæglerselskabet sidder på 10 procent af aktierne i DLH og var ifølge Berlinske Business en af flere aktionærer, der ytrede sig kritisk under mandagens generalforsamling.

25 millioner til andre ledende medarbejdere
De 17,8 mio. kr. fordeler sig med 7,6 mio. kr. i grundløn, 2,6 mio. kr. i bonus og 7,6 mio. kr. i aftrædelsesbetaling.

Bestyrelsesformand Kurt Anker Nielsen siger til Berlingske Business, at han godt kan forstå, hvis folk undrer sig, men han påpeger samtidig, at lønnen er i overensstemmelse med den kontrakt, som blev indgået, da direktøren blev ansat i 2009. Udover Kent Arentoft har andre ledende medarbejdere samlet fået udbetalt 25 mio. kr. i løn og bonusser for 2014.

Alle medarbejdere på DLH’s hovedkontor, direktøren inklusiv, fratræder i løbet af de kommende dage, hvorefter et administrationsbureau overtager ansvaret for at afhænde de resterende aktiviteter. Det drejer sig om et dansk, et svensk og et fransk selskab.

I forbindelse med generalforsamlingen fremlagde DLH sit regnskab for årets første kvartal, der sluttede med et EBITA på -5 mio. kr. ud af en omsætning på 188 mio. kr. Koncernens egenkapital udgjorde pr. 31. marts 131 mio. kr., hvilket er et fald på 21 mio. kr. Koncernens nettorentebærende gæld udgjorde 23 mio. kr., mens aktiverne udgjorde 304 mio. kr.

Fejlslagen strategi
DLH-ledelsen, med Kent Arentoft i spidsen, præsenterede i slutningen af 2010 genopretningsstrategien ”Go to market” med ambitionen om at nå en overskudsgrad på 4,5-5,0 procent ud af en omsætning på op mod 4,8 mia. kroner.

Få måneder senere udbød koncernen nye aktier for 277 mio. kr., men allerede i slutningen af 2012 måtte ledelsen revidere strategien og rette fokus mod konsolidering samt gælds- og omkostningsreduktion.

Efter store millionunderskud i 2012 og 2013 besluttede bestyrelsen i december 2013 at besluttede DLH’s bestyrelse at søge aktionærernes opbakning til en afviklingsplan, som blev godkendt på en ekstraordinær generalforsamling i januar 2014.
Læs mere om: DLH
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11