23948sdkhjf

Tv-vært springer ud som møbeldesigner

Emil Thorup har etableret virksomheden Handvärk og er netop nu aktuel med en møbelserie i marmor.
De fleste kender sikkert Emil Thorup i rollen som tv-vært på Danmarks Radio, men netop nu er han i fuld gang med at prøve talentet af inden for design.

Drømmen om at have sit eget møbelbrand har eksisteret i årtier. Emil Thorup har tidligere designet for Sofakompagniet og Kalmar Huse, og nu er han aktuel med sin egen virksomhed, Handvärk.

Ifølge Emil Thorup skal design være demokratisk og til at betale. Handvärk, som har fået sit navn med hjælp fra Emil Thorups følgere på Instagram, kommer prismæssigt til at ligge på niveau med brands som Hay og Muutu.

Handvärk ejer alle primære distributionskanaler selv. Det bærende element er et webunivers, hvor kunderne kan se billeder, læse om materialer og produktionsmetoder, inden de handler i webshoppen. Produkterne forhandles endvidere af Illums Bolighus i Danmark og Norge.

Møbler i marmor
Den første serie af møbler er netop sendt i handlen og består af flere borde og en daybed – alle med marmor som bærende materiale.

Ifølge Emil Thorup er der alt for meget træ i nordisk design, og missionen med Handvärk er at tilføre branchen noget nyt. Granit var også med i overvejelserne, men i sidste ende faldt valget på marmor, som kommer fra stenbrud i Spanien, Italien og Indien:

- Vi er i Danmark rigtig gode til at arbejde og designe i træ, men jeg savnede et alternativ, hvor andre naturmaterialer var det bærende element i designet. Jeg elsker metaller og sten og følte der manglede et brand, der stadig havde rødder i det enkle og strømlinede nordiske formsprog, men også turde kaste sig over andre materialer, siger han.

Det er kostbare og tunge materialer at arbejde med, så Emil Thorup måtte opfinde en ny metode til at producere, samle og pakke produkterne.

Resultatet blev et system, hvor alle enheder repeteres i så høj grad som muligt i alle produkter. Et håndlavet beslag er grundpillen i produktserien, og det samme emne anvendes mellem 8 og 12 gange i alle produkter. De pulverlakerede matsorte stålrør er ens for alle produkterne, og typisk genbruges samme type rør i flere produkter.

Højden af et bord svarer måske til bredden på et andet produkt, og derved kan der sættes volumen på produktionen – og priserne holdes på et fornuftigt leje.

Nye møbler på vej
Selvom den nye kollektion første blev officielt lanceret den 3. august, er Emil Thorup allerede langt fremme i arbejdet med de næste to kollektioner.

Der er tale om en belysningsserie "The Polygon Edition" samt en serie af hvide møbler; "White om White", hvor kridhvide møbler mikses med grå marmor.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08