23948sdkhjf

Anerkendte arkitekter fortolker 7’eren

En stjerneparade af internationale arkitekter har fortolket Arne Jacobsen-klassikeren som led i en jubilæumsudstilling. Se billederne her.
I år er det 60 år siden, at Arne Jacobsens ikoniske model 3107 kom til verden.

Det markeres med en spændende vandreudstilling, hvor syv internationale arkitektfirmaer har takket ja til en invitation fra Fritz Hansen om at fortolke 7’er-stolen.

De syv arkitektfirmaer er Bjarke Ingels Group, Carlos Ott & Carlos Ponce de León, Jean Nouvel Design, Jun Igarashi, Neri & Hu, Snøhetta og Zaha Hadid Design.

I modsætning til for eksempel ’Myren’ og ’Oxford’-stolen designede Arne Jacobsen ikke 7’eren til et specifikt projekt. Det betyder, at stolen kan passer ind i mange forskellige sammenhænge, og det ønsker Fritz Hansen at vise med udstillingen ”7 cool architects”.

- 7’er-stolens karakteristiske silhuet er tidløs. Vi har nyfortolket dette klassiske design med henblik på at forbinde sæde og base og samtidig bevare de umiskendelige linjer i Jacobsens originale design, fortæller Zaha Hadid.

Udstillingen åbnede på designmuseet i belgiske Gent den 16. juli. Fritz Hansen er netop nu i fuld gang med at lægge en plan for, hvilke byer udstillingen skal besøge her i efteråret.

Den foreløbige liste:
16. juli-13. september: Design museum Gent, Belgien
5.-6. september: Expo Nova, Oslo, Norge (dele af udstillingen)
19.-27. september: Fritz Hansen showroom, London, England.
30. september-20. oktober: Fritz Hansen showroom, München, Tyskland.
24. oktober- 3. november: Fritz Hansen showroom, Tokyo, Japan
16. november: Musikhuset Aarhus Koncert, Aarhus, Danmark

Hertil kommer udstilling på et endnu ikke fastlagt sted i Berlin i oktober, en udstilling i starten af november i Pavillon Arsenale, Paris, samt en udstilling på Museo Nacional de Artes Visuales i Montevideo, Uruguay, i foråret 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093