23948sdkhjf

Ikea investerer 100 millioner i energieffektive varehuse

Varehuset i Aarhus er allerede mål med 100 procent LED-belysning.
Når kalenderen siger 1. september er det endegyldigt farvel til hallogen-, spare- og glødepærer i Ikea. Fra den dag er der udelukkende LED-pærer i de godt 450 lamper, som de danske varehuse fører.

Sideløbende arbejder Ikea på at skifte al belysning i de fem varehuse til LED, og varehuset i Aarhus er allerede i mål med 100 procent LED belysning.

- At vi nu skifter til udelukkende at have LED-lys betyder både, at vi nu for alvor kan tilbyde kunderne energibesparende LED-lys til lave priser, og at teknologien bag LED-lys gør det muligt for os at skabe helt nye design. Det gælder ikke bare lamper, men også andre produkter, siger Oliver Fricke, salgsleder for belysning hos Ikea Danmark.

LED-lys kan nemlig tage form som mindre dioder, og det betyder, at lyset nemt kan integreres i fx skabe, reoler og borde.

Foruden Ikeas fem danske varehuse er det på verdensplan i alt 62 varehuse, der fra 1. september skifter hele sortimentet til LED-lys. Ikea har investeret 20 millioner euro i at indføre LED og andre effektive lyssystemer. Virksomheden forventer at investere yderligere 80 millioner Euro i at forbedre belysningen i 220 varehuse og bygninger frem mod udgangen af 2018.

Investeringen på i alt 100 millioner euro vil betyde, at Ikea reducerer energiforbruget med 15 procent per varehus.
Læs mere om: Ikea
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126