23948sdkhjf

En ordentlig bunke genbrugstræ

Kunstneren Heerups skulpturer udstilles på CHPEA i Herning. Det er Bureau Detours der står bag design og byggeriet af Heerups Have.
På Carl Henning-Pedersen & Else Ahlfelts Museum, CHPEA, åbner man den 19. september 2015 udstillingen Heerup Dane Fæ, der rummer mange af Heerups skulpturer samt objekter fra hans arbejdsrum.

Museumsinspektør på CHPEA Lotte Korshøj havde tilbage i 2012 set udstillingen Uden Rammer på Heerup Museum i Rødovre, hvor netværket Bureau Detours havde bygget installationerne. Udstillingen havde gjort så stort indtryk på hende, at hun, da man skulle finde en måde at udstille Heerup-effekterne på, tog kontakt til Bureau Detours.

- Vi har derfor bygget Heerups Have til udstillingen. Haven er udelukkende bygget af genbrugstræ og gemmer mange af Heerups skulpturer samt objekter fra hans arbejdsrum - og selvfølgelig en masse planter, fortæller Ari Marteinsson, en af folkene bag netværket Bureau Detours.

Genbrugstræ & on-location
Installationerne på museet i Herning er bygget på stedet og skal pilles ned igen, når udstillingen er slut med udgangen af februar 2016.

- Vi foretrækker, at bygge stedspecifikt, og laver derfor så meget som muligt on-location. Det bevirker at vores projekter er skræddersyede til et givent sted, og er meget mere intime, end var de bygget hjemme i værkstedet, siger Ari Marteinsson og tilføjer:

- Vi bruger genbrugstræ når det giver mening for projekterne, og det er faktisk noget tid siden vi har lavet et projekt med så meget genbrugstræ. Det genbrugstræ vi har brugt til udstillingen kommer fra Institut for (X) og ReUse genbrugscentral i Aarhus, to forskellige pallefabrikanter tæt på Herning og en af museets medarbejdere, der donerede et gammelt trægulv.

Nye spændende projekter
Bureau Detours har tidligere fremstillet en pop-up kiosk for Bruuns Bazar; et træhus lavet udelukkende af paller fra møbelproducenten Tvilum til Tvilums stand på IMM Cologne i 2011 og et Designa-tempel fremstillet af kabinetter, bordplader og låger fra køkkenproducenten Design. I fremtiden venter en masse spændende projekter.

- Mit næste store projekt er en intervention i Detmold i Tyskland til maj næste år, hvor vi løbende løser stedspecifikke udfordringer over en uge i et kvarter i midtbyen. Projektet hedder Dennis Design Center og har blandt andet været i Milano, Basel og Hong Kong og om et par måneder skal vi bygge en interaktiv skulptur til Utzon Center i Aalborg, fortæller Ari Marteinsson

Bureau Detours har base i Aarhus på Institut for (X) og i Containerby i København og inden længe åbner virksomheden afdeling i Oslo.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.141