23948sdkhjf

Milano-succes udstilles på dansk grund

Mindcraft har de seneste otte år sat spot på nutidig dansk design under designugen i Milano. Nu vises udstillingen for første gang i Danmark.
Mindcraft-udstillingen, der byder på noget af det bedste inden for danske kunsthåndværk og design, blev i foråret vist i Milano for ottende år i træk.

Fredag åbner udstillingen i Designmuseum Danmark, og det er første gang nogensinde, at en Mindcraft-udstilling vises herhjemme:

- Mindcraft-udstillingerne i Milano har gennem årene skabt stor international opmærksomhed i designbranchen, og det har længe været et ønske at vise Mindcraft frem i Danmark. Vi er derfor glade for, at et dansk publikum nu får mulighed for at opleve udstillingen på Designmuseum Danmark, siger Astrid Krogh, der er formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design.

Dette års udstilling er kurateret af den dansk-italienske designduo, GamFratesi, og blev tildelt den fornemme pris Milano Design Award.

GamFratesi har i udstillingen taget udgangspunkt i netop spændet mellem mind og craft og har tilføjet et udstillingstema, som de kalder ’In Between’. Her er fokus på spændingsfeltet mellem mind og craft – fra de konceptuelle til det håndværksorienterede design.

Designmuseum Danmark satser på nutiden
I løbet af de kommende år har Designmuseum Danmark sat sig for at blive stedet, hvor man kan opleve og fordybe sig i samtidens danske design.

- Vi har længe manglet et sted, der repræsenterer hele bredden på den danske design- og kunsthåndværksscene. Mindcraft-udstillingen bliver den poetiske overture til en række udstillinger og begivenheder, der vil gøre designmuseet til omdrejningspunkt for debatten om fremtiden for dansk design. Senere på året følger en stor forskningsbaseret permanent udstilling kaldet Dansk Design Nu!, udtaler museets udstillings- og samlingschef, Christian Holmsted Olesen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07