23948sdkhjf

DI har høje forventninger til regeringens jobindsats

En ny beregning viser, at regeringens nuværende indsats på beskæftigelsesområdet vil give 8.800 nye job. Det er forholdsvis lave tal, men arbejdet er kun lige begyndt, og ambitionerne peger i den rigtige retning, lyder det fra DI.
8.800 nye jobopslag vil i fremtiden møde danskerne, hvis regeringen får gennemført de reformer og tiltag, der indtil videre er lagt på bordet.

Regnestykket stammer fra en ny beregning, som de to tænketanke Cepos og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) har lavet for Finans. De nye job vil ifølge analysen blandt andet opnås ved en lavere personskat, nyt kontanthjælpsloft og ny integrationsydelse.

Selvom 8.800 nye job ikke lyder af det helt store, så ser underdirektør i DI Steen Nielsen regerings kurs styre i den rigtige retning.

- Vi tror på, at regeringen vil noget mere end de ting, som beregningen bygger på, siger han med henvisning til, at Lars Løkke Rasmussen (V) og regeringen har varslet en række øvrige initiativer, der skal være med til at øge arbejdsstyrken.

Trepartsforhandlinger med rette fokus
En central del af den strategi er trepartsforhandlingerne mellem arbejdsgivere, lønmodtagerne og regeringen, som Løkke har lovet at invitere til og som vil dreje sig om netop blandt andet konkurrenceevne, uddannelse og bedre forhold for landets virksomheder.

- De taler i regeringsgrundlaget om, at de vil styrke erhvervslivet og beskæftigelsen ved blandt andet at styrke konkurrenceevnen og virksomhedernes muligheder i Danmark. De peger i en retning, som vi er meget enig i, siger Steen Nielsen.

Han forventer også, at regeringen styrker erhvervsområdet ved at få flere unge til at vælge søge ind på erhvervsskolerne, og at de videregående uddannelser får udklækket flere - heriblandt især ingeniører og it-specialister, som i dag er en mangelvare.

Minister: Vil stige med 80.000
Regeringen mener også selv, at man er på det rette spor. Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) forventer, at regeringens tiltag i løbet af de næste fem år vil skabe en femcifret stigning i beskæftigelsen.

- Frem mod 2020 ventes beskæftigelsen at stige med godt 80.000 som følge af reformer, som vi enten fremlagde, da vi sidst var i regering, eller som vi stemte for i opposition. Det er regeringens linje at fortsætte det ambitiøse reformarbejde med fokus på langsigtet vækst og flere private arbejdspladser. Regeringen vil sikre, at det bedre kan betale sig at arbejde frem for at modtage en offentlig ydelse, siger Claus Hjort Frederiksen.

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071