23948sdkhjf

Dansk fællesfremstød i Stockholm hænger i en tråd

Det er allersidste udkald for DI, som vil lancere sin succesfulde Images-kampagne i Stockholm i februar 2016.
Udstillingen Images of Danish Furniture var en stor publikumssucces i Industriens Hus i 2014. Nu vil Industriens Hus plante en aflægger af udstillingen under messen i Stockholm i februar 2016.

Altså hvis opbakningen fra danske aktører findes. Tilslutningen er endnu ikke stor nok, til at Stockholm-projektet rent faktisk kan gennemføres, og nu er det 11. time.

Michael Eirup, konsulent ved Træ- og Møbelindustrien i DI, fortæller til Wood Supply, at deadline er i næste uge. Så skal det briste eller bære.

- Vi mangler stadig nogle tilkendegivelser, og hvis de ikke kommer i næste uge, så vil vores kuratorer ikke have tid nok og vi vil nøjes med at gentage fremstødet i København, siger han.

Images of Danish Furniture skal genoptage en dansk fællesfortælling om dansk møbeldesign. Ifølge Michael Eirup døde denne fællesfortælling med de gamle, klassiske designkoryfæer.

- Prøver man at søge i litteraturen, så stopper fortællingen der, og det bliver mere den enkelte og ikke det fælles danske, der kommer fokus på, siger han.

Men dansk design er intakt, og det samme er interessen for at kende den, mener han. Videoklip fra 2014-udstillingen bliver set hyppigt af mennesker i alle dele af verden, registrerer man hos Træ- og Møbelindustrien i DI.

Så uanset om Stockholm-fremstødet gennemføres eller ej, så fortsætter missionen med at genoptage den fællesdanske møbelfortælling.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079