23948sdkhjf

Møbelklassikere kan være gode investeringer

Disse gamle møbler kan være gode investeringer - se, hvad der hitter ved auktionshusene lige nu
Hvis man drømmer om at tjene penge på gamle møbelklassikere, er det de sjældne møbler af høj håndværksmæssig kvalitet og lidt mere ukendte designere, man skal have for øje.

- De sjældne og dyre møbler vil holde prisen og kun blive endnu dyrere. Det kan for eksempel være Finn Juhls 45-stol. Et perfekt eksemplar kostede 15.000 kr. for 15 år siden, men nu kan den være oppe i 200.000 kr., siger Peter Kjeldgaard, afdelingsleder hos Bruun Rasmussen, til boligliv.dk.

Ifølge Peter Kjeldgaard er også Ib Kofod-Larsens Elisabeth stol og Poul Kjærholms PK80 møbelklassikere, der altid vil være en god investering.

Hos lauritz.com er administrerende direktør Mette Rode Sundstrøm enig i, at de kendte designeres møbler generelt holder prisen, men auktionshuset oplever også prisstigninger på nogle særlige modeller.

- Møbelklassikerne har gennem de seneste 10 år vist sig at være en rigtig god investering, og vi forventer, at interessen varer ved i de kommende år. Der er dog nogle af klassikerne, der overrasker ved stadigt at stige kraftigt i pris, for eksempel Børge Mogensens spanske stol, Mogens Kochs reolsystem og Kurt Østervigs baljeformede hvilestole, siger hun til boligliv.dk.

Hos Bruun Rasmussen ser man, at udlandet kigger efter mere specielle møbler af ukendte danske designere fra 30'erne og frem til 50'erne. For eksempel kan en ganske ukendt lænestol med en beskeden vurdering på under 10.000 kr, ende med at gå til langt over - faktisk helt op til 100.000 kr., fortæller Peter Kjelgaard.

Mette Rode fra lauritz.com påpeger, at interessen lige nu øges for det gode håndværk og for de gedigne materialer. Efterspørgslen ændrer sig fra de kendte navne til i lige så høj grad at gælde et bestemt udtryk.

Skal man hæfte sig ved navne, så fremhæver Peter Kjeldgaard designparret Madsen og Schubell som nogen, der er værd at holde et vågent øje med i den kommende tid, mens Mette Rode nævner navne som Kai Kristiansen, Illum Wikkelsø, Kurt Østervig og Hans Olsen som bud mindre kendte arkitekter, hvis møbler flere er ved at få øjnene op for.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064