23948sdkhjf

Nu skal mindre virksomheder have del i den digitale vækst

Der kan være store gevinster for virksomheder, der bruger e-handel, data og nye digitale løsninger i deres forretning, og det behøver hverken være dyrt eller besværligt. Alligevel tøver mange.
Derfor er Erhvervs- og Vækstministeriet nu gået sammen med en række organisationer for at fremme digital vækst i dansk erhvervsliv. To branchepartnerskaber inden for henholdsvis detail-, engros- og e-handel samt transportområdet søsætter nu en fælles indsats for at styrke virksomhedernes brug af digitale løsninger.

Den digitale udvikling åbner helt nye muligheder. Det ligger mig meget på sinde, at flere virksomheder, navnlig de mange små- og mellemstore virksomheder, får høstet gevinsterne ved bl.a. e-handel og dataudnyttelse. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med partnerskaberne står sammen om at give virksomhederne inspiration og konkrete redskaber til et digitalt løft, siger Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Forløbene henvender sig til små- og mellemstore virksomheder og har fokus på, hvordan også enkle tiltag kan skabe en gevinst. Virksomhederne vil bl.a. blive tilbudt træningsforløb og workshops, hvor de kan møde frontløbere, få hjælp til at få klarlagt deres udviklingsmuligheder gennem digitalisering samt vejledning til at vælge de løsninger, der passer til netop deres virksomhed.

De første forløb på detail-, engros-, og e-handelsområdet er netop startet i Herning. På transportområdet begynder arrangementerne i Høje Taastrup den 2. november.

www.gådigital.dk kan virksomhederne tilmelde sig de forskellige arrangementer og hente yderligere inspiration til digitaliseringsprojekter.

Fakta om digitaliseringspartnerskaber for detail-, engros- og e-handel samt transportområdet

Partnerskabet for detail- engros- og e-handel gennemfører en række kompetenceudviklings- og træningsforløb, som skal give deltagerne viden om og konkrete redskaber til, hvordan de kan forbedre indtjeningen gennem blandt andet e-handel, integration af salgskanaler og dataudnyttelse. Desuden afholdes konferencer med fokus på eksport via e-handel. Aktiviteterne afholdes i Herning og Vejle, og sker i samarbejde med lokale og regionale handelsvirksomheder, IT-konsulenter, e-handelseksperter, kommunale erhvervsråd, væksthuse m.fl.

Partnerskabet for transportområdet afholder inspirationsmøder og workshopforløb, der skal synliggøre de gevinster, digitalisering kan medføre og give transportvirksomheder inspiration og vejledning til valg af IT-system og optimering af kørselsplanlægning, administration samt online salg eller markedsføring.

Arrangementerne afholdes i Høje Taastrup, Ishøj og Aalborg og sker i samarbejde med lokale transportvirksomheder, it-konsulenter, kommunale erhvervsråd m.fl.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093