23948sdkhjf

Virksomhedernes lånevilkår er de bedste i over fire år

En ny undersøgelse i DI’s Virksomhedspanel viser, at virksomhedernes lånevilkår er de bedste i over fire år. Særligt mindre og mellemstore virksomheder oplever en bedring.
Når mindre og mellemstore virksomheder går i banken, oplever de, at det er blevet lettere at forhandle om lån. Det viser en ny undersøgelse i DI’s Virksomhedspanel, som består af 2.100 medlemsvirksomheder, der fire gange årligt besvarer spørgsmål om bl.a. aktuelle økonomiske vilkår.

Den seneste undersøgelse i september viser, at lige over 55 pct. af de adspurgte virksomheder vurderer, at finansieringssituationen er god eller meget god.

- Den positive udvikling i finansieringsklimaet fortsætter i efteråret, hvor især de mindre og mellemstore virksomheder melder om nemmere adgang til og lavere priser på kapital. Samlet set giver vores medlemsvirksomheder den mest positive vurdering i de sidste fire år, siger erhvervsøkonomisk chef i DI Morten Granzau Nielsen.

Bankerne kæmper om udlån
I undersøgelsen vurderer kun 15 procent af virksomhederne, at finansieringssituationen er ’dårlig’ eller ’meget dårlig’.

- Det er tydeligt, at det er blevet nemmere at få et lån i banken, og i løbet af det seneste år har både store og små virksomheder oplevet en klar bedring i investeringsklimaet. Bedringen falder sammen med, at ECB i samme periode har pumpet flere penge ud i økonomien, siger Morten Granzau Nielsen.

De mindste er mest negative
Kigger man nærmere på virksomhedernes besvarelser, ser man, at det er virksomheder med under 100 ansatte, der driver den positive udvikling mellem juni og september i 2015.

Især virksomheder med op til 20 ansatte og virksomheder med 51-100 ansatte, angiver i DI’s Virksomhedspanel, at de opfatter finansieringsklimaet som forbedret.

De mindste virksomheder med op til 20 ansatte er dog stadig dem, der har den mest negative opfattelse af finansieringsklimaet.

- Hvis ECB beslutter at udvide QE-programmet, kan det måske forbedre lånevilkårene for de mindste danske virksomheder endnu mere, vurderer Morten Granzau Nielsen.

Se undersøgelsen på DI Business

Kilde: DI Business

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065