23948sdkhjf

Stort potentiale for dansk design i Kina

Syv danske designvirksomheder deltager i årlig kinesisk messe for industrielt design.
Kina er blevet langt mere end billige kopivarer. Derfor vil syv danske designvirksomheder stå klar, når dørene fredag 6. november åbnes for den årlige messe for industrielt design, SZIDF, i den kinesiske millionby Shenzen nær Hong Kong.

Det skriver magasinet 365Design.

Det danske eksportfremstød bunder i flere positive erfaringer med skabe en fælles platform for dansk design i landet.

I år er det virksomhederne Kontrapunkt, Hans Thyge & Co, Seidenfaden Design Copenhagen, Slaatto Design, LAND Designlab, Allan Scharff og Holscher Design, der deltager ved SZIDF. Derudover vil Design Denmark også deltage på standen, som repræsentant og talerør for sine medlemmer.

”Vi bruger SZIDF til at vise danske designprodukter frem for kinesiske indkøbere og producenter. Men vi prioriterer også at være tilstede i Shenzhen, fordi byen er et hotspot for samarbejder og netværk. Flere af de virksomheder, som deltog på samme tur sidste år, kom hjem med konkrete business-aftaler. Det er et udtryk for den store interesse, kineserne lige nu har i dansk design. Kinas egenproduktion vokser, og der er politisk vilje, hvilket giver et helt konkret behov for dansk know-how,” siger Morten Grøn, direktør i Design Denmark, på Design Denmarks hjemmeside.

Årets tema på messen hedder ’Designing the Future’. Temaet vil sætte fokus moderne industrielt design, der er innovativt, kreativt og ikke mindst revolutionerende.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125