23948sdkhjf

Straagaarden i Gilleleje blev opført i træ

Bæredygtigt og kun i naturens materialer. Det var opgaven med eksperimenthuset Straagaarden.
Der er to grønne ender, som ulykkeligvis ikke kan mødes, og det problem ville bygherre Erik Pfeiffer nu knuse med et byggeeksperiment i Gilleleje i Nordsjælland.

Eksperimentet hedder Straagaarden og er et bæredygtigt boligbyggeri i træ og med halmvægge. En nyopført, firelænget gård med stråtag, som ligger midt i et villakvarter.

Man kan ikke bygge 100 procent bæredygtigt og samtidig få certifikatet 'nul-energihus'. Derfor mener Erik Pfeiffer, at bygningsregulativerne skal gentænkes, så de i højere grad tilgodeser bæredygtig omstilling i byggeriet, og det forsøger han med eksperimentet Strandgaarden.

- Hvis der ikke er nogen, der tør udfordre den eksisterende virkelighed, er der alt for stor risiko for, at vi bliver hængende i uhensigtsmæssige strukturer, og det har vi ikke råd til, hverken miljømæssigt eller finansielt. Det er sund fornuft at søge løsninger med naturens egne byggematerialer. Det giver et bedre indeklima, og er godt for både pengepungen og vores klode Vi skal ikke forveksle det, vi plejer at gøre med det, der er naturligt. Vi skal turde tænke i alternative baner og tro på fremtiden, siger han.

I videst mulige omfang skulle byggeriet anvende naturens egne råmaterialer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078