23948sdkhjf

Storbritannien stopper danske designkopier

EU-pres får den britiske regering til at fremskynde en planlagt lovstramning.
EU er ved at presse den britiske regering til at sætte en stopper for kopimøbler, som er lovlige i Storbritannien, men ikke i Danmark. Det skriver Finans.dk

Det betyder, at det om fem måneder kan være ulovligt for britiske forhandlere at sælge de kopimøbler, som i dag markedsføres blandt andet i webbutikker, hvorfra danskere lovligt kan købe møblerne, så længe de ikke videregives eller videresælges.

I Storbritannien gælder ophavsretten kun i 25 år, mens den gælder i 70 år i Danmark. Den britiske regering lægger nu op til, at en planlagt ændring af lovgivningen bliver fremrykket, så den ikke træder i kraft i 2020, som det var planlagt, men i stedet allerede i april 2016. Det sker efter et pres fra EU.

Hos en populær hjemmeside som Voga.com, der sælger designkopier af danske klassikere, er der skuffelse oven på meldingen. Direktør Chris Diemer mener, at en lang ophavsret kun gavner de virksomheder, som i forvejen har sikret sig rettighederne til de forskellige design.

- Designmøbler er blevet så dyre, at de ikke længere er tilgængelige for almindelige mennesker - selvom flere designere bag møblerne netop ønskede, at de skulle være det. Vores mål er at levere stort design til den brede befolkning. Det vil vi fortsætte med at kæmpe for, siger Chris Diemer, administrerende direktør, ifølge Finans.dk
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063