23948sdkhjf

En træmand vender tilbage til Tilst

Træskulpturen "Simon Selvgjort" i Tilst blev ødelagt af stormen Gorm, men så startede lokal skolepige en indsamling.
Træmanden "Simon Selvgjort" ved byggemarkedet Silvan blev hurtigt lidt af et vartegn for Aarhus-forstaden Tilst, og derfor var ærgrelsen stor, da stormen Gorm ødelagde den store kunstskulptur i træ.

Men så trådte en lokal skolepige til. Anine Vissing Qvist formåede på bare to dage at få indsamlet penge nok til, at træmanden nu bliver genopført igen til foråret, denne gang i en stormsikret udgave. Torsdag morgen var Anine forbi byggemarkedet Silvan i Tilst og fik her overrakt en lille gave af varehuschef Jens Ole Skafsgaard som tak for sin indsats.

- Vi er rigtig glade for den kæmpe opbakning, vi har mærket i lokalområdet, siden vores træmand blev slået til pindebrænde. Anine har gjort et stort stykke arbejde og har virkelig sat Tilst på landkortet. Vi var selv i tvivl, om træmanden skulle genopføres eller ej, men den massive opbakning maner enhver tvivl til jorden: Simon Selvgjort kommer tilbage til Tilst, slår Jens Ole Skafsgaard fast.

Simon Selvgjort var oprindelig blevet rejst på initiativ af den lokale Silvan-butik, som gerne ville gøre Tilst kendt for andet end en indfaldsvej til Aarhus. Den meterhøje træmand blev bygget af genbrugsmaterialer og opført af kunstneren Thomas Dambo.

Se "Simon Selvgjort" før stormen raserede skulpturen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094