23948sdkhjf

Iværksætterduo laver betonmøbler ved et tilfælde

Holm & Jacobsen - to granfætre fra Egtved ved Vejle er tilfældigvis havnet i møbelbranchen. Og i egen særlig niche.
Det var tilfældigt, at makkerparret Holm & Jacobsen kastede sig over møbelproduktion og fra 1. januar i år pludselig står med eget møbelfirma.

Christian Holm på 29 år og Jens Jacobsen, 27 år, som i øvrigt også er granfætre, er henholdsvis murer og tømrer og fik forrige år en opgave fra en bekendt, som mente, at de to håndværkere kunne gøre det.

Det var en bestilling på nogle borde af beton, træ og stål. Og særligt med betonbordpladen som det bemærkelsesværdige. Den fritidsopgave gik hen og blev skelsættende og startede firmaet Holm & Jacobsen i Egtved ved Vejle, fortæller Jens Jacobsen. Den ene af de to stiftere.

- Det kunne der sagtens være noget i, tænkte vi. Og så var det bare sjovt for os at give os i kast med, siger han til Wood Supply.

På den ene side er det møbler, som alle potentielt kan interessere sig for. Det er alt fra den 18-årige, der lige er flyttet hjemmefra til pensionisten, som har købt Holm & Jacobsens betonmøbler. Og kollektionen er allerede bred: Borde, stole, hylder, lænestole. Med eller uden hynder. Og i øvrigt laver de eksempelvis også rene træmøbler, hvor beton slet ikke indgår.

Han synes, at beton er et materiale, som passer i mange sammenhænge. Både til egeplanker på gulvet og til hvide vægge, synes han.

- Og grå er jo ikke bare grå. Der findes mange nuancer, nævner han.

På den anden side ser han det som en niche i møbelbranchen, som aldrig vil blive for alle.

- Noget Idemøbel bliver det nok aldrig, siger han med henvisning til en kendt danske butikskæde.

- Det er jo meget specielle møbler, og det er ikke noget, man bare lige flytter rundt med.

Bortset fra private kunder er det lykkedes at sælge 10 siddeskaller af beton til Ringkøbing-Skjern Kommune, som vil sætte dem ud i naturen som afløser for traditionelle bænke, hvor de skal graves ned i klitter og høje.

Måske bliver det til flere end 10, når kommunen har evalueret et forsøg.

- De vil gerne se produktet og se, hvordan det ældes og hvordan det er med vedligeholdelse, fortæller Jens Jacobsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125