23948sdkhjf

"Brexit" truer Danmark med kopimøbler

Det har længe været en torn i øjet på danske designproducenter, at danske klassikere af Jacobsen, Wegner og Juhl kunne sælges som kinesiske kopier i Storbritannien og sendes til Danmark via webbutikker. Helt lovligt i henhold til britisk lovgivning.

Derfor var der glæde i branchen, da Storbritannien valgte at adoptere de øvrige EU-landes 70-årsregel om ophavsret i stedet for briternes hidtidige 25-årsregel.

Lovændringen, som skal smække vinduet til Danmark og resten af EU for kopimøbler, blev vedtaget for godt et halvt år siden, men nu er der øget risiko for at Storbritanniens EU-farvel kan rulle den lovændring tilbage, skriver Berlingske Business.

Kasper Frahm, som er ophavsretsadvokat og partner i firmaet Plesner, vurderer, at ”Brexit” muligvis kan få den konsekvens.

Han nævner, at briterne netop gav efter for pres fra andre EU-lande, som ikke ville se til, at kopimøbler, som er ulovlige i EU-lande, kunne sælges til EU-borgere fra britiske webbutikker.

- Derfor er der selvfølgelig en lille fare for, at man vil forsøge at trække lovgivningen tilbage, men omvendt må der også være grænser for, hvor meget briterne ønsker at komme på kant med EU. Nu har de jo selv vedtaget, at de gerne vil ændre loven, så jeg vil formode, at briterne holder fast i beslutningen, siger Kasper Frahm til Berlingske Business.

Til Wood Supply tilføjer han:

- Der er en lille fare, men jeg anser den ikke for at være realistisk. Det står næppe i forreste række hos briterne at bringe sig yderligere på kant med EU.

Den britiske lovændring træder i kraft 28. juli i år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078