23948sdkhjf

Skaber af betonmøbler vil nu lave sin beton selv

Derfor gider Bandage Interiør ikke underleverandører længere.
I 10 år har Bandage Interiør været et designfirma, som baserede sin produktion på underleverancer. Nu tager producenten af betonmøbler og betoninventar skridtet, åbner egen fabrik og bliver selvproducerende.

Bazana Beton+ hedder den nye fabrik, som nu ligger dør om dør med Bandage Interiør i Ikast.

Årsagerne er flere. I forvejen er det de allerfærreste betonproducenter, som kan fremstille de støbeformede emner, som Bandage Interiør efterspørger.

- Og den ene af tre producenter i Danmark ønsker ikke længere at lave den type. Branchen er meget konservativ, og når vi foreslår, at man kombinerer materialer på nye måder og laver ting i andre former, så hører man tit et nej, siger Torben Andresen, en af medejerne bag Bandage Interiør Cazana Beton+.

Alle produkterne hos Bazana Beton+ er tilsat glasfibre og komprimeret til særlig høj styrke. Emnerne er kun op til 12 millimeter tykke, og det vejer langt mindre end traditionel beton.

Udviklingen for Bandage Interiør er gået fra en drøj start, hvor omsætningen i tre år var lig nul.

- Dengang skulle vi virkelig lede efter kunderne, og vi lavede nogle mærkelige ting, som kun kan laves i beton, fortæller Torben Andresen.

Nu fylder Bandage Interiør især ordrebogen med folkeskoler og andre institutioner, som hælder til beton. Og tit af gode grunde.

- Der er ikke længere de samme penge til vedligeholdelse af udendørs møbler, og der bliver sjældent skiftet et ryglæn i en træbænk, hvis den går i stykker. Det har givet os medvind, for mange har ikke andet valg end at satse på noget, der holder for evigt, siger Torben Andresen.

Men også en øget tendens til udendørs undervisning i skolerne spiller ind i efterspørgslen, fortæller han. Bandage Interiør har lavet undervisningsinventar til både udendørs fysiktimer og til udendørs madlavning.

Også butikskæder findes i kundekartoteket. Bandage Interiør har blandt andet også lavet betonmøbler til offentlige pladser i byer. Typisk er det i arkitektleddet eller i projektleddet, at nogle vælger en betonløsning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082