Dette designerkøkkken genbruger så meget som muligt
I 12 år har Mikkel Christiansen skiftet massevis af køkkener ud for folk som konsulent i køkkenbranchen og smidt alt for mange korpusser unødigt ud.
- Vi taler om køkkener, hvor låger og hængsler er blevet slidte, men hvor størstedelen - hvis ikke det hele af køkkenets skelet - intet har fejlet! Alligevel har det hele endt sine dage på genbrugspladsen, fortæller han.
De oplevelser inspirerede ham til at gå sine egne veje og blive selvstændig. En anden inspiration er den gryende trend med Ikea-hacking, hvor folk køber køkkenelementer fra Ikea og forklæder dem med snedkerelementer og eksklusivt design.
Idéen med Treverk – Mikkel Christiansens nystartede virksomhed med base på Frederiksberg - er derfor at bevare de skeletter, som ingenting fejler og friske dem op med fingersamlede snedkerfronte eller eksklusive stålskuffer samt nye bordplader.
Der findes i forvejen en række firmaer på det danske marked, som specialiserer sig inden for køkkenrenovering. Med Treverk vil Mikkel Christiansen tilføre den forretningskategori en ny designprofil. Og så er det også en bæredygtig vej, anfører han.
- Kernen i vores tilgang er at genbruge så meget som muligt. Men når vi vælger nyt er det vigtigt, at de produkter vi kan tilbyde produceres på en måde så belastningen af miljøet minimeres. Markedet for dette er i rivende udvikling, og jeg forventer på sigt at langt flere produkter vil kunne tilbydes med en grøn profil, siger Mikkel Christiansen.
Han tror, der er et stort potentiale og at mange forbrugere slet ikke er klar over, at de kan genbruge deres gamle køkkeners korpusser, når de vil have nyt.
- De fleste køkkener er i de seneste 30 år blevet produceret som modulkøkkener. Og det er derfor muligt at flytte rundt på modulerne, fuldstændigt som var det legoklodser. Så vi kan bygge den nye køkkenindretning op med så mange af de eksisterende skabe som muligt, og så kun tilkøbe det som er nødvendigt, siger han.
Mikkel Christiansen har en baggrund hos JKE Design og Invita.
Så meget dansk og så bæredygtigt som muligt Mikkel Christiansen fortæller til Wood Supply, at han så vidt som muligt går efter danske leverandører, der har fokus på bæredygtighed i produktionen. Fronterne leveres af Frontego i Nykøbing Mors. Bordpladerne leveres af Horn Bordplader i Aulum. De fingertappede skuffer produceres i Østrig, men på længere sigt håber man hos Treverk, at en dansk leverandør kan levere til en konkurrencedygtig pris.
|