23948sdkhjf

Tjener godt på finanskrisen

Østjyske Rudi Høgh lever af at opkøbe kontormøbler fra konkursramte virksomheder, og han er således blandt dem, der har masser at lave i disse tider.
Nyhedsavisen, Trendline, Nyt Dansk Musikteater og BBL Denmark Holding.

Det er navnene på nogle af de virksomheder, som Rudi Høgh den senere tid har hentet inventar hos.

Den 66-årige forretningsmand lever af at opkøbe konkursboer, og i en tid, hvor mange virksomheder må dreje nøglen, har han således masser at lave:

- Jeg ser hvert konkursbo sammen med en kurator, og så aftaler jeg en pris for nøglen. Nogle gange er det en god forretning, andre gange er et en dårlig, fortæller han til Århus Stiftstidende.

Når Rudi Høgh overtager nøglen, påtager han sig at rydde det hele. Han nøjes altså ikke med at hente de mest værdifulde effekter men kører også på forbrændingen og gør rent, så lokalerne er indflytningsklare.

- Det gør ikke så meget, at der er en enkelt ridse i et kontormøbel, hvis man ved det er kvalitet. Hvorfor købe en stol til hjemmearbejdspladsen i Ikea, når man kan få en brugt Kinnarps-stol til 300 kroner mere her?, spørger iværksætteren, der ofte støder på inventar, som indikerer en uansvarlig forbrugskultur blandt de konkursramte virksomheder:

- Nogle af dem har svinet med pengene. De har bare købt det dyreste af alt, siger han og peger på et stort ovalt bord fra det nyligt lukkede Århus-firma, Dansk Capital Holding:

- Det koster 60.000 kroner som nyt. Jeg fandt det i virksomhedens kælder og samlede det, siger Rudi Høgh og oplyser, at det nu kan erhverves for 23.000 kroner.

Kilde: Århus Stiftstidende

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073