23948sdkhjf

Guidet rundtur: Massevis af bæredygtigt træ i Aarhus C

Når messen Building Green i næste uge finder sted i Aarhus, får selve byen mulighed for at vise frem, hvordan man kan lave byrum med træ.

Den idé har certificeringsorganet FSC Danmark i hvert fald fået. Under 2 messedage arrangeres der guidede rundture i Aarhus for at se på nyere anlægsprojekter i byen, hvor der er brugt bæredygtigt indkøbt træ.

Målgruppen er et bredt sigte af blandt andre rådgiver, arkitekter, træleverandører og forskere fra læreanstalter, som interesserer sig for emnet.

- Kort sagt beslutningstagere, som har indflydelse i byggeriet. Vi vil gerne inspirere dem til, hvordan man kan bruge forskellige træsorter. Og selvfølgelig også inspirere dem til at bruge det bæredygtigt, siger Morten Hadsund Brodde, som er projektkoordinator hos FSC Danmark.

Han fremhæver for eksempel Bispetorv ved domkirken i Aarhus, som er indrettet som et opholdsareal med brug af træplanker. Eller Navitas - den nye ingeniørhøjskole.

- Mange tænker måske ikke over Aarhus C som et sted, hvor der er brugt særlig meget træ, så folk der ikke plejer at komme her, vil blive overrasket over, hvor meget træ fylder i nogle af byens uderum, siger Morten Hadsund Brodde.

Han kalder først og fremmest rundvisningerne for inspirationsture.

- Vi vil gerne vise, hvilke forskellige træarter, man kan bringe i spil, så det ikke kun er maghoni og teak, som der er fokus på inden for tropiske træarter. Vi synes, man skal kigge lidt bredere og ikke kun træffe et valg med historisk reference. Man skal også kigge på den enkelte træarts funktion og egenskaber.

Deltagerne vil også blive præsenteret for visionen om at omdanne en gammel havnekulbro i Aarhus til en ikonisk gangbro i træ, som der kan binde centrum af Aarhus sammen med en ny bydel i Sydhavnen.

Projektet er blevet kaldt Aarhus’ svar på New Yorks High Line og er startet af initiativgruppen for udviklingen af Aarhus’ Sydhavnsområde - en gruppe, der kalder sig for Kulbroens Venner.

Kulbroens Venner og FSC Danmark har sammen skabt en demobro, som skal inspirere i en kommende arkitektkonkurrence om den endelige nye kulbro. Og med demobroen vil FSC Danmark igen sætte fokus på bæredygtigt, tropisk træs bidrag til bæredygtig udvikling i de tropiske egne.

Rundvisningerne finder sted under messen Building Green - 29. og 30. marts.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089