23948sdkhjf

Dansk møbelproducent klemt i baltisk konflikt

Swedbank har i over en måned blokeret for trafik til og fra to fabrikker hos underleverandøren Saga i Letland. Sagen skaber nu problemer hos Nordic Easy Chair.
Siden september har et større juridisk drama udspillet sig i Letland mellem den svenske storbank Swedbank og virksomheden Saga Group, der er blandt de største underleverandører af formspændt træ til den skandinaviske møbelindustri.

Indtil videre er situationen kulmineret med, at Swedbank, der ejer Sagas fabrikker, fysisk har blokeret for både ind- og udlevering af varer ved to af fabrikkerne, og udviklingen vækker bekymring hos Nordic Easy Chair.

Den nordjyske møbelproducent er nemlig flittig kunde hos Saga, og de manglende varer er efterhånden begyndt at spænde ben for Nordic Easy Chairs egne leverancer:

- Vi har i over en måned fået besked om, at vores varer er klar, men de kan bare ikke forlade fabrikken. Vores eget lager er ved at være tømt for visse varegrupper, og vi er blevet nødt til at tilbyde erstatningsvarer, som i flere tilfælde har været dyrere end de oprindelige modeller, siger salgsdirektør Torben T. Petersen.

Han fortæller videre, at blokaden har medført en merudgift på 175.000 kroner til flyfragt, fordi Nordic Easy Chair har været nødt til at bestille ekstra komponenter hos en leverandør i Kina:

- Det her er et problem, der berører mange møbelproducenter. Saga har oven i købet den 27. oktober fået rettens ord for, at blokaden er ulovlig, men intet er sket. Vores tålmodighed er efterhånden brugt op, lyder det fra Torben T. Petersen, som frygter, at den hårdt prøvede møbelbranche nu kommer til at lide yderligere skade.

Nordic Easy Chairs kilder i Letland beretter, at Swedbank har taget noget ufine midler i brug. Banken har angiveligt hyret nogle lokale ’gorillaer’, som har blokeret fabrikkerne med betonklodser samt truet, og endda i enkelte tilfælde tævet, fabrikkernes ansatte.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078