23948sdkhjf

Huscompagniet skal sælge træhuse i Sverige

Husfabrik med 65 ansatte bliver en del af den danske typehusgigant.

En af Sveriges hurtigst voksende typehusproducenter, VårgårdaHus, bliver nu en del af Huscompagniet.

Virksomheden har fabrik i Vårgårda, nordøst for Gøteborg, og producerer årligt cirka 300 træhuse. Omsætningen udgør i dag cirka 350 mio. svenske kroner, og målet er at runde en halv milliard i 2020.

- Overtagelsen af VårgårdaHus konsoliderer vores position som den førende husproducent i Norden og komplementerer samtidig vores portefølje med et træbaseret produkt, siger administrerende direktør Steffen Baungaard fra Huscompagniet i en pressemeddelelse.

Huscompagniet blev i 2015 solgt i en milliardhandel til kapitalfonden EQT og varslede i den forbindelse en international offensiv, hvor ikke mindst Tyskland, men også netop Sverige, stod højt på dagsordenen.

Sælger er bygge- og ejendomskoncernen TB-Gruppen, som samtidig investerer i HusCompagniet og fortsætter dermed som en del af VårgårdaHus' udvikling.

- VårgårdaHus har haft en fantastisk rejse. Sammen med ekspansive HusCompagniet vil Per-Erik Bonander og det kompetente team i Vårgårda få endnu bedre muligheder for at udvikle virksomheden, siger Marcus Lerander, vd hos TB-Gruppen.

Vårgårda er etableret i 1992 og beskæftiger 65 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078