Møbelfirmaer får nye idéer
Efter 2½ års arbejde er bl.a. Ansager, Dencon og Multiform nu nået til vejs ende i et projekt, der har givet nye metoder til at omsætte kunders behov til innovation.
Sammen med syv virksomheder inden for bolig- og beklædningsområdet har de gennem de seneste 2½ år arbejdet på at udpege og omsætte kunders gode idéer og udækkede behov:
- ULD opstod, fordi små og mellemstore virksomheder gerne ville arbejde med brugerdreven innovation, men manglede de rette metoder. Samtidig var det svært at finde tid og økonomi til at sætte sig ind i et så nyt og komplekst felt, forklarer UMT-direktør, Betina Simonsen.
Brugerdreven innovation
De syv deltagende virksomheder er Ansager, Brdr. Andersen, Dencon, Karup Furniture og Multiform fra møbelbranchen samt tekstilvirksomhederne JBS og Mascot.
Som projektleder har Betina Simonsen fulgt forløbet på tætteste hold, og hun er ikke i tvivl om, at der kommer konkrete innovative produkter ud af forløbet:
- Virksomhederne har investeret meget tid i projektet og til gengæld fået konsulentbistand fra forskere og eksperter på højt niveau. Det har givet værdifulde erfaringer, og det er lykkedes at indkredse nogle brugbare og effektive metoder. Jeg er sikker på, at vi begynder at se brugerdreven innovation pible frem flere og flere steder inden for branchen, forudser hun.
Projektet har nu nået sin afsluttende fase, og UMT afholder torsdag den 27. maj et afsluttende seminar i Herning for alle, der vil høre mere om projektet. De syv deltagende virksomheder holder hvert et oplæg, hvor de fortæller om deres erfaringer og udbytte af arbejdet med brugerdreven innovation.
Fakta
Projekt ULD (Userdriven Lifestyle Development) blev etableret i 2007 som et samarbejde mellem Erhvervs- og Byggestyrelsen, Udviklingscenter for Møbler og Træ samt Teko.
Målet var at afprøve, udvikle og formidle metoder, der kan hjælpe små og mellemstore virksomheder med at styrke deres position og forretningsudvikling via brugerdreven innovation.
Kort sagt: Kundernes gode idéer og udækkede behov skulle udpeges og derefter omsættes til erhvervsmæssige succeser.
I projektet har man arbejdet med metoderne: persona, desired outcomes, online communities og prototyping.
Læs mere om projektet på www.uld.nu