23948sdkhjf

VKR Holding går frem

[i]VKR Holding, der ejer blandt andet Velux-koncernen, er i 2003 vokset omkring 10 procent, mens store dele af den øvrige byggeindustri viser stagnation. Indtjeningen er også fulgt med, og for 2004 loves ny fremgang[/i]
Danmarks største gruppe af virksomheder inden for byggekomponenter, VKR Holding, er efter endnu et år med tocifrede vækstrater nået forbi den symbolske milepæl – en omsætning over 10 mia. kr, skriver Børsen mandag.

Fremgangen, der ligger i den absolut høje ende i industrien, kan ikke mindst tilskrives koncernens største og mest kendte forretningsområde, Velux.

Væksten ventes at kunne fortsætte i 2004, hvis de nuværende konjunkturudsigter ikke forværres, siger VKR Holdings administrerende direktør, Leif Jensen til Børsen.

Velux tegner sig for den største del af VKR Holdings fremgang.- Vi har i 2003 haft en pæn vækst i omsætningen på omkring 10 pct., og det er på trods af et dollarfald, der har kostet 200-300 mio. kr. i omsætning. Resultatet vil vise fremgang i forhold til 2002, og på alle væsentlige nøgletal har vi forbedret os, siger Leif Jensen, der ikke vil gå i nærmere detaljer, før årsrapporten er færdig til april.

Inden for erhvervs- og kontorbyggeri har 2003 som helhed været vanskeligt, mens markedet for renovering og nybygning af boliger har haft det godt, uddyber VKR-chefen, der også glæder sig over, at koncernen fik vendt en svag udvikling først på
året, der fulgte efter et svagt andet halvår i 2002.

-Efter sommerferien sidste år har vi haft pæn aktivitet, siger han. Den store koncern, der hører til landets finansielt stærkeste, koncentrerer sig nu om at få sundere virksomheder og mere størrelse i sine fem forretningsområder ved siden af Velux.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062