23948sdkhjf

Fremgang i Midtjylland

[i]En midtjysk konjunkturanalyser viser fremgang for køkkenproducenterne. [/i]
Køkkenproducenterne i det midjyske har det godt, men den branche der klarer sig bedst i det midtjyske er tekstilbranchen. Måske er det symbolsk, at tekstilindustrien, der som den første branche herhjemme udflagede produktionen til lavtlønslande, også er den branche, der har det bedst i øjeblikket. Erhvervsdirektør Torben Henriksen, Erhvervsrådet Herning-Ikast-Brande-Aaskov, vil ikke helt afvise symbolikken.

- Der kunne godt ligge noget symbolsk i det, men mere præcist viser analysen, at det går bedst for de virksomheder, der leverer til konsumentmarkedet end de, der henvender sig til det industrielle marked, siger han til ErhvervsBladet.

Generelt konkluderer analysen, at det går godt for området. Deriblandt også for træ- og møbelindustrien, der oplever en klar deling mellem produktion af køkkener og produktion af fyrretræsmøbler. Sydpå i amtet er der mange køkkenfabrikker, som har det rigtigt godt, mens fyrretræsmøbelproducenterne er fremherskende mod nord, og netop fyrretræsmøbelfabrikanterne oplever trange tider.

Også jern- og metalindustrien oplever en deling i virksomheder, der klarer sig glimrende og virksomheder, der klarer sig mindre godt. Hos jern- og metalindustrien i Herning-området, har 47 pct. af virksomhederne det sidste halve år konstateret mindre produktion, mens 46 pct. har oplevet større produktion. Året før lå hovedparten af virksomheder, 69 pct., på besvarelsen: omtrent uændret. Branchen har med andre ord været gennem en kraftig polarisering med klare vindere og klare tabere. Polariseringen går igen i forventningerne til første halvår af 2004, skriver ErhvervsBladet.

De midtjyske køkkenproducenter har "det ikke så ringe endda".
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063