23948sdkhjf

Uddannelse skal give flere træhuse

[i]I Sverige satser der for øjeblikket på at forøge antallet af træhuse. Især indenfor boligkomplekser vil man søge at vende udviklingen. Uddannelse af bygherrerne er vejen.[/i]
I Sverige er cirka 90 procent af de opførte enfamiliehuse i træ, hvorimod kun syv procent af boligkomplekserne, der opføres, er af træ. Denne udvikling ønsker man at få vendt, skriver NyTeknik.se i dag.

Bygherrerne har for dårligt kendskab til at bygge af træ, og derfor bør alle involverede håndværkere, konstruktører og arkitekter tilbydes gratis uddannelse finansieret hovedsagligt af staten. Dette er en del af et forslag fremlagt af den svenske regering.

Ifølge rapporten bag de svenske tiltag, vil man også søge at øge eksporten af præfabrikerede småhuse.

Sverige satser på gratis uddannelse som led i en national handlingsplan for at øge andelen af træhuse i de svenske boligkomplekser.At der satses massivt på træhuse i Sverige bekræftes af svt.se, der oplyser, at man på et 15 hektar stort område ved søen Trummen ved Växjö planlægger at bygge en træby. Tre arkitektkontorer skal komme med forslag til et område med udlejningshuse. Om alt går efter kommunens og bygherrernes ønsker, skal træbyen stå færdig til brug allerede i 2006.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078