23948sdkhjf

Stora Enso investerer i Kina

[i]Stora Enso har besluttet at placere en investering på 38 millioner euro i Kina. Dansk Industri ser Kina som det kommende store marked[/i]
Stora Enso har besluttet at investere 38 miljoner euro i en modernisering af en papirmaskine på papirfabrikken i kinesiske Suzhou. Man forventer dermed at kunne forbedre fabrikkens produktivitet og sikre sig en plads på det hurtigt voksende kinesiske marked, oplyser Stora Enso ifølge Skogsland. Arbejdet forventes afsluttes i september 2005.

Stora Enso har gjort det, og DI ønsker at danske virksomheder skal gøre det: investere i Kina.Dansk Industri anbefaler i øvrigt også Kina som investeringsland, idet Kina om få år forventes at være verdens førende økonomi. For at hjælpe blandt andet små- og mellemstore virksomheder i gang har man etableret OMIC – Own Man In China – i samarbejde med den danske virksomhed Asia Base som en ny form for kontorhotel, hvor op mod en snes danske virksomheder kan købe fødselshjælp til Kina.

Meningen er, at virksomheden får en typisk kinesisk medarbejder til at hjælpe med køb og salg i Kina, men at samarbejdet foregår gennem joint venturet, så der også er danskere i kontorhuset til at blødgøre de store kulturforskelle mellem danskere og kinesere. Foreløbigt har seks virksomheder meldt sig til projektet, der først for alvor går i gang til marts, og DI forventer at afprøve OMIC som brohoved i en treårig periode.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094