23948sdkhjf

GTS-institutter har svært ved at se satsning

[i]Regeringen siger den som noget nyt har afsat en milliard til forskning ved GTS-institutterne. GTS-institutterne har svært ved at se det nye.[/i]
"Over de næste tre år anvender regeringen én milliard kr. til at udvikle og modne de nye teknologier, som morgendagens virksomheder og beskæftigelse skal basere sig på. Indsatsen tilgodeser især mindre og mellemstore virksomheder." Denne besnærende udmelding kom tidligere på ugen fra Videnskabsminister Helge Sander. Men der skal en god portion talmagi til at få øje på den milliard, mener modtagerne, de Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter, skriver ErhvervsBladet torsdag.

Direktør Henrik Morgen fra GTS mener, at ''milliarden'' knapt er tilstrækkeligt til at opretholde Status Quo.

- Det lyder dejligt med en milliard til teknisk forskning, men den milliard eksisterer ikke i mine regnskabsbøger, siger han. For det første bevilliger regeringen kun 726 millioner i løbet af de tre år, mens vi selv skal bidrage med 250 millioner. Og for det andet er statens investeringer i den teknologiske forskning via GTS-institutterne faktisk faldende, hvis man ser på udviklingen over et par år, siger Henrik Morgen til ErhvervsBladet.

Formanden for regeringens Rådet for teknologi, adm. Direktør Fritz Schnor oplyser, at institutterne nu til forskel fra tidligere kan se roligt tre år ud i fremtiden.

- Nu ved institutterne, hvad de har at regne med i tre år frem. De har fået en sikkerhed, og det er i høj grad en nyskabelse, siger han. Fritz Schur understreger, at en forudsætning for, at GTS-instituterne fik deres kontrakter for 726 millioner var, at de selv investerede 250 millioner. Dermed når den samlede investering op på en milliard, understreger han overfor ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079