23948sdkhjf

Fleksibel arbejdstidsmodel vinder genlyd

[i]IKEA i Gentofte afprøver allerede nu svensk arbejdstidsmodel, hvor ansatte i sundhedsvæsenet, industrien og detailhandelen selv planlægger deres arbejdstid.[/i]
En svensk arbejdstidsmodel hvor medarbejdere inden for sundhedsvæsenet, industrien og detailhandelen selv bestemmer, om de vil arbejde fra klokken otte til 16 på hverdage eller give den en skalle et par weekender mod til gengæld at have fri mange hverdage, vækker interesse i Danmark. Blandt andet i HK/handel og i Dansk Sygeplejeråd, skriver LO's ugebrev A4 ifølge ritzau.

Fidusen ved den svenske model er at give medarbejderen så fleksibel en arbejdstid som muligt, og metoden er at belønne dem, der tager de skæve vagter med mere fritid. Det har givet gladere medarbejdere, lettere rekruttering og slankere vikarkonti.

I HK/handel er formanden Jørgen Hoppe stærkt inspireret og har nævnt modellen for arbejdsgiverne i Dansk Handel & Service i overenskomstforhandlingerne. Men den individuelle skemalægning behøver ikke at være en del af en overenskomstaftale. Den kan aftales lokalt.

Det første forsøg herhjemme er allerede i gang. HK/Handel har indgået en aftale med boligvarehuset IKEA, der vil prøvekøre systemet i butikken i Gentofte.

Ritzau oplyser endvidere at også Dansk Sygeplejeråd viser interesse for modellen.

IKEA i Gentofte har allerede indgået aftale om som de første i Danmark at afprøve svensk model, hvor medarbejderne selv planlægger arbejdstiden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063