23948sdkhjf

Ingen afklaring for Junckers

[i]Fremlæggelsen af Mogens de Lindes og Lorenz Jørgensens 14 punktsplan for redningen af Junckers Industrier i Køge i går førte ikke til nogen afklaring. Dertil var planen ifølge flere for udetaljeret.[/i]
Overfor JyllandsPosten understreger Lorenz Jørgensen, at punkterne er retningslinier og ikke en direkte forretningsplan. Planen fokuserer dog entydigt på, at Junckers produktion bliver i Køge. Derved håber investorerne at kunne genansætte nogle af de 166 medarbejdere, der blev fyret kort efter betalingsstandsningen i november.

JyllandsPosten oplyser, at de involverede banker godkendte de to investorers plan. Ifølge Dr ville Nordea og Danske Bank ikke kommentere planen.

Planen ændrer ikke ved investorernes ønske om at nedskrive aktiekapitalen til nul, hvorved aktionærerne mister deres penge. Derfor har en gruppe af aktionærer ifølge JyllandsPosten selv skabt en plan, der giver Junckers-aktionærerne mulighed for at beholde en ejerandel i virksomheden efter en rekonstruktion.

Aktionærerne skal stadig acceptere, at deres aktiekapital bliver værdiløs. Til gengæld får de et tilbud om at skyde penge i en ny udgave af Junckers, som de så kan satse på bliver en god forretning.

- Vores forslag tilgodeser alle parter, men der mangler selvfølgelig stadig et stort stykke arbejde, før det kan lykkes, siger Poul Verner Overgaard, adm. direktør i Beti Holding ApS, som ejer 5,49 pct. af Junckers' aktier om det nye forslag til JyllandsPosten.

Ifølge både DR og Berlingske Tidende er tillidsfolkene, anført af Finn Gravenhorst stærkt skeptiske overfor planen og vil se flere detaljer, før de tror på de Linde og Jørgensen som redningsfolk for gulvproducenten Junckers.

Advokat Oluf Engell, der fører tilsyn med Junckers under betalingsstandsningen, har set 14 punkts planen, men har ingen kommentarer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062