23948sdkhjf

Udvidelse af etableringskontoordningen

[i]Folketinget har vedtaget at udvide etableringskontoordningen samt at forhøje grænsen for gratisaktier og medarbejderobligationer. [/i]
Etableringskontoordningen vil som noget nyt kunne anvendes til at etablere en virksomhed i selskabsform. Kontohaveren kan fra dette indkomstår anvende sit etableringsindskud, hvis en række betingelser er opfyldt. Dels skal der være et finansieringsbehov. Indskuddet kan altså ikke bruges til køb af aktier eller anparter, der er givet som arv eller gave, og heller ikke hvor disse er erhvervet som led i en skattefri omstrukturering. Kontohaveren skal også eje mindst 25 procent af aktierne eller anparterne eller råde over 50 procent af stemmerne. Der skal være tale om et aktivt driftsselskab, og kontohaverens skal yde en væsentlig arbejdsindsats i virksomheden.

Man skal være opmærksom på, at udgifterne til køb af aktier ikke er fradragsberettigede, og at der sker en genbeskatning. Det fradrag, som kontohaveren fik, da indskuddet blev foretaget, udlignes ved et tillæg til den personlige indkomst.

Regeringen har derudover hævet grænsen for selskabernes årlige tildeling af gratisaktier til de ansatte fra 8.000 til 20.000 kroner pr. ansat. Gratisaktieordningen indebærer, at den ansatte ikke beskattes af værdien af de tildelte aktier. Også grænsen for medarbejderobligationer er hævet, så virksomheden nu afgiftsfrit kan tildele hver medarbejder for 4.500 kroner.

Kilde: Jern & Maskinindustrien

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063