23948sdkhjf

TIB boykotter Coca-Cola

[i]Fagforbundet Træ-Industri-Byg (TIB) opfordrer til boykot af de populære læskedrikke på grund af verserende sager om drab og overgreb på fagligt aktive på Coca Colas fabrikker i Colombia.[/i]
Ifølge en pressemeddelelse har TIB opfordret Coca-Cola Danmark og selskabets ejer, Carlsberg, til at tage afstand fra overgrebene og medvirke til at standse undertrykkelsen. De mener, at et multinationalt selskab må tage ansvar, også for hvordan arbejdere behandles i datterselskaberne. Det skriver jyllandsPosten fredag.

- Vi har påpeget det over for Coca-Cola/Carlsberg Danmark. De bedyrede, at Cola/Carlsberg ikke var så slemme, og at vi ville modtage forklaringer via vores mail, så vi kunne overveje vores boykot, men vi har aldrig modtaget noget. Så vi vil fortsat opfordre alle fagligt organiserede til, i al fredsommelighed, at boykotte Coca-Colas produkter, indtil der sker en radikal forbedring for de ansatte på deres fabrikker i Colombia,siger Jens Borking, næstformand i TIB, ifølge JyllandsPosten.

JyllandsPosten beretter at det amerikanske metalarbejderforbund ASWU ifølge TIB har anlagt en retssag ved de amerikanske domstole på vegne af den colombianske fagforening SINALTRAINAL mod Coca-Cola for at være ansvarlig for mord og tortur.

TIB opfordrer til boykot af Coca Cola indtil der sker forbedringer på koncernens colombianske fabrikker.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078