23948sdkhjf

Burmakomité mod lovligt teaktræ

[i]Den Danske Burmakomité starter en kampagne for den lovlige import af teaktræ fra Burma. Det er menneskerettighedsforholdene i landet, der har initieret initiativet.[/i]
DR Nyheder oplyser i dag, at danske træfirmaer hvert år lægger millioner af kroner i et af verdens værste militærdiktaturer. Militærstyret i Burma tvinger børn til at arbejde, torturerer og voldtager fanger og henretter folk vilkårligt, hvis de modsætter sig. Forholdene er så grelle, at Udenrigsministeriet fraråder, at man rejser til landet. Men danske firmaer må gerne handle med Burma. Og gør det i stor stil. Forrige år købte de for næsten 50 millioner kroner teaktræ, viser tal fra Danmarks Statistik.

Bjarne Ussing fra Den Danske Burmakomité, der nu starter en kampagne mod importen af teaktræ fra Burma for at få teaktræsimporten standset, undrer sig:

- Det er jo bizart. Virksomhederne ved godt, at det er forfærdeligt det der foregår. Det er mærkeligt, at de bliver ved at importere mere og mere teaktræ fra Burma - jeg synes, virksomhederne skal trække sig ud af handlen og markere over for omverdenen, at de er begyndt at tænke på etik, siger Bjarne Ussing til DR Nyheder.

Militærregeringen ejer al skov i Burma, og derfor ryger pengene fra træhandlen direkte i diktaturets lommer.
Hvert år fældes så mange teaktræer i Burma, at det svarer til det samlede danske skovareal. Danmark er det europæiske land, der pr. indbygger importerer mest træ fra Burma. Tallet svarer til, at hver dansker hvert år lægger 25 kroner i Burmas statskasse, oplyser DR Nyheder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078