23948sdkhjf

Danske kommuner med i træbyggeri

[i]Vejle og Skagen Kommuner er med i et nordisk initiativ, der skal fremme bydele og bykvarterer af træhuse.[/i]
Seks nordiske kommuner: Karleby i Finland, Trondheim i Norge, Växjö i Sverige, Egilsstadír i Island samt danske Skagen og Vejle Kommuner har indgået en samarbejdsaftale om at fremme moderne byudvikling med træhuse og udveksle erfaringer. Det oplyser træ er miljø på deres hjemmeside trae.dk.

Kommunerne og deres bygherrer ønsker, at træbyggeri og anvendelsen af træ indtager en mere central og fremtrædende plads i byudviklingen.

Initiativet begrundes i flere forskellige miljømæssige vilkår. Træhuse har generelt en meget positiv miljøprofil påblandt andet indeklimaet, materialet er reproducerbart i de nordiske skove, træbyggeri kræver mindre energiforbrug ved byggeprocessen og er næsten CO2-neutralt, træbyggeriet er økonomisk konkurrencedygtigt med traditionelt byggeri og arkitekturen i træbyggeri kan give æstetisk flotte oplevelser, der virker fremmende pådet sociale liv tiltrækkende på tilflyttere, skriver træ er miljø.

I første fase af projektet skal der i hver by gennemføres et antal demonstrationsbyggerier, hvor man vbil teste de nye ideers bæredygtighed.

I Danmark vil det blive Nørreskovparken i Vejle og Toldergården i Skagen, der udgør demonstrationsbyggerierne.

Når byerne har valgt at indgå et nordiske samarbejde og ikke blot at arbejde hver for sig, er det for at opnå en stor synergieffekt ved dels lettere og sammen at kunne nyttiggøre hele den nordiske kundskabsbase om byudvikling og anvendelse af træ dels at kunne inspirere hinanden i projektets forløb og endelig for at gennemføre fællesnordiske forsknings- og udviklingsprojekter, oplyser træ er miljø.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063