23948sdkhjf

Miljøstyrelsen politianmelder dansk træimportør

Myanmar - det tidligere Burma - er et notorisk problemland, når det kommer til forsvarligt træ.

Landets træeksport har i årevis været genstand for sager og kritik. 

Miljøstyrelsen har nu politianmeldt en dansk virksomhed for Myanmar-importeret træ, der ikke følger reglerne i EU's tømmerforordning, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Den politianmeldte virksomhed fik 13. marts 2017 et påbud fra Miljøstyrelsen om at overholde kravene i tømmerforordningen til bekæmpelse af ulovligt fældet træ.

SKAT orienterede i juni 2017 Miljøstyrelsen om, at virksomheden havde foretaget en ny import af tømmer fra Myanmar.

Miljøstyrelsen har efterfølgende givet virksomheden mulighed for at udtale sig om importen, men virksomheden har ikke kunnet dokumentere overfor styrelsen, at den har gjort tilstrækkeligt for at minimere risikoen for, at det importerede træ var ulovligt fældet.

Derfor har Miljøstyrelsen nu anmeldt virksomheden til politiet.

- Import af træ og træprodukter fra Myanmar er højrisiko og kræver ekstra agtpågivenhed fra virksomhederne. I lande med høj korruption, tradition for ulovlig hugst, interne konflikter og lignende kræver det ofte en betydelig indsats at sikre sig mod ulovligt træ, og i visse situationer bør man helt undlade at importere, siger fuldmægtig Niels Bølling fra Miljøstyrelsen.

Det fremgår at tømmerforordningen, at import af træ og træprodukter kun må gennemføres, når risikoen for, at der kommer ulovligt fældet træ og træprodukter heraf, er ubetydelig. Det er virksomhedernes ansvar at sikre, at risikoen er ubetydelig.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062