23948sdkhjf

Flexa vil producere i Kina og USA

[i]Flexa Møbler a/s i Hornsyld vil lakere og samle møbelkomponenter på nye fabrikker i Kina og USA.[/i]
Møbelfabrikken Flexa Møbler a/s hører til de førende producenter af børne- og ungdomsmøbler i massivt fyrretræ. De seneste fire-fem år er forarbejdningsgraden på møbelfabrikken ændret radikalt på grund af etablering af egenproduktion i Estland og Kina. De to udlandske fabrikker leverer nu møbelkomponenter i træ og metal til den danske møbelfabrik, hvor de cirka 170 medarbejdere i dag primært er beskæftiget med lakering, pakning og logistik, skriver ErhvervsBladet.

- Vi er ved at sætte det danske produktionskoncept op i Kina og USA, der i pt. er vores største fokusmarkeder. I USA er vi ved at sætte maskiner ind i lejede lokaler, der hidtil mest har tjent som lager. Det er meningen, fabrikken skal videreforarbejde komponenter fra Estland og Kina og tage sig af forsendelse og fakturering til det amerikanske marked. Samme koncept vil vi bruge i Kina, hvor vi bygger egen fabrik, fortæller direktør Per Lykke Jensen til ErhvervsBladet.

Flexa Møbler a/s vil producere i Kina og USA.Hans bror Søren er direktør for fabrikken i Estland, der har 350 ansatte til at producere trækomponenter. Forældrene er fortsat aktive. Faderen er produktudvikler, mens moren er aktiv i tekstilafdelingen. De er begge i møbelfabrikkens bestyrelse.

Flexa Møbler har ifølge ErhvervsBladet salgsselskaber i fem europæiske lande og USA, men faktureringen sker i dag i Hornsyld. Virksomheden sælger langt de fleste møbler i Vesteuropa, hvor Tyskland er det største marked. Men den vil udvide salget på franchisebasis i lande, hvor den ikke er stærkt repræsenteret af møbelkæder og andre forhandlere. Der arbejdes med det nye franchisekoncept i Korea, Italien, Frankrig, England, USA og Kina. I Kina sælges møblerne i 40 franchisebutikker. I USA er der foreløbig en franchisebutik i New York og på Hawai. Møbelfabrikkens omsætning steg med knap otte mio. kr. i 2002/03 til 333,7 mio. kr. Resultatet før skat blev forbedret med næsten tre mio. kr. til 5,8 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062