23948sdkhjf

Midtjyske hospitalsmøbler stormer fremad

Tidens sygehusbyggerier puster kraftigt til efterspørgslen.

I en branche, hvor de store danske producenter flytter udenlands eller lukker, er Rehab-Care A/S på vej til at få et gennembrud. Den tolv mand store virksomhed fremstiller et bredt program af sengelejer og lifte, som bliver solgt til sygehuse, praktiserende læger, institutioner og kommuner.

Ved hjælp af bukkede og svejste metalemner fra lokale underleverandører skaber virksomheden personlifte og sengelejer til institutioner, hospitaler og lægehuse. Delene bliver svejst sammen af primært robotter, mens montagefolk samler det endelige produkt.

- Vi er vokset med 50 procent om året, siden vi startede, og vinder vi et stort udbud kan væksten være på 100 procent. Målet er at vokse kontinuerligt, og vi ønsker en jævn vækst, fordi vores produktion skal kunne følge med, siger Martin Gam, administrerende direktør og medejer, Rehab-Care.

Sygehus-byggerier giver investeringer
Netop de store udbud, der i de kommende år afvikles af de store, nye danske hospitaler, er den ubekendte faktor, der kan fordoble forretningen.

Rehab Care har allerede vundet et mindre udbud på DNU i Aarhus, der i alt har en halv million kvadratmeter, der skal fyldes ud. Og virksomheden er prækvalificeret til flere andre udbud rundt om i landet.

I de kommende år vil der ske nye udbud i Aalborg, Gødstrup, Odense og i Hovedstadsregionen.

- Alle de afdelinger, der er på institutioner, praktiserende læger og sygehuse, forsøger vi at dække 100 procent i forhold til typer af lejer og lifte, og det giver en stor volumen, fortæller Martin Gam.

Svært dansk marked
Han giver som eksempel, at hvis det drejer som personlifte, prøver virksomheden at lave gulvlifte, loftslifte med et tilhørende sejl- og seleprogrammer.

Direktøren peger dog samtidig på, at det er svært at skulle sælge udstyr til det offentlige som dansk virksomhed. Især at man producerer i Danmark, for så tænker de fleste indkøbere, at det er for dyrt.

- Jeg sælger bedst på den måde, at jeg præsenterer et produkt for dem, og at de bliver imponerede. At vi har den tekniske overlegenhed, der gør, at produktet bliver solgt, forklarer Martin Gam.

ES Stål er medejer
Virksomheden blev grundlagt i 2011 med Martin Gam og den vestjyske underleverandøren ES Stålindustri, som delte ejere. Den første måned havde Martin Gam også et skrivebord på ES Stålindustris fabrik i Vildbjerg.  Men i 2012 købte Rehab-Care de nuværende bygninger på Avnvej i Hernings vestlige udkant.

De lokale underleverandører betyder meget i virksomhedens set-up. For laser-, dreje- eller rørbukkede dele kommer fra lokale metalvirksomheder, og overfladebehandlingerne bliver også købt lokalt.

Rehab-Care bruger typisk ti forskellige underleverandører her fra området.

- Udfordringen til underleverandører er så at hjælpe med at få bragt den efterfølgende montagetiden ned, for montage koster syv kroner i minuttet. Vi skal finde underleverandører, der kan levere i den mængde og tid, som man har behov for, for vi skal holde alle omkostninger nede, forklar Martin Gam.

Moduler giver fleksibel produktion
For at kunne være attraktiv for de store indkøbere på sygehusene er Herning-virksomheden også nødt til at have et stort produktprogram, og direktøren fortæller, at man netop derfor har 30 forskellige produkter i produktporteføljen.

- Vi har bygget den samme platform til alle lejeprodukter, og det gør, at grundmodellen kan bestykkes på forskellige måder, og samtidig kan vi producere store serier af stellet, forklarer Martin Gam.

Et andet eksempel på det store sortiment er et sengelejet, der er bygget til at kunne tage imod patienter op til 400 kilo. Her står Rehab-Care for udviklingen og produktionen af sengen, mens det er en dansk samarbejdspartner, som står for at sælge sengen.

- Sådan en seng svarer cirka til mellem 10 og 12 almindelige senge i jern og pris. Jeg konstruerede den udgave af sengen i 2006, og nu er vi er klar med udgave nummer fem af sengen, siger Martin Gam.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08