23948sdkhjf

NCC strømliner indkøb

[i]NCC indfører central styring af indkøbene. Projektlederne skal indpasse indkøbene i en større sammenhæng.[/i]
Danmarks næststørste entreprenør-virksomhed, NCC, er midt i en strømlining af indkøbsfunktionen, skriver ErhvervsBladet.

Den danske del af koncernen omsætter for 4,5-5,0 mia. kr. årligt. - heraf er 60 pct. indkøb af materialer og opgaver fra underleverandører. Der er således tale om et volumen på omkring tre mia. kr. årligt. Hidtil er indkøbene foregået decentralt, hvor projektledelsen har købt byggematerialer, hvor de selv finder det hensigtsmæssigt. I fremtiden vil NCC udnytte sin størrelse, og optræde over for leverandører og producenter som én kunde, skriver ErhvervsBladet torsdag.

Indkøbene skal foregå i en partnering-ånd, hvor fremtidens samarbejdspartnere vælges ud fra en lang række kriterier som f.eks. virksomhedskultur, referencer og certificeringer. Billigste tilbud vil ikke alene blive udslagsgivende. NCC har i først omgang udset sig seks produktgrupper, hvor det nye indkøbssystem netop nu er i færd med at blive implementeret. Det drejer sig om tømmerhandlere og entrepriser, betonelementer, el-entrepriser og materialer, stålkonstruktionsentrepriser, vinduer og døre samt gulvmaterialer. Det er hensigten, at området skal udvides til omkring 20 varegrupper.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073