23948sdkhjf

Axcel køber Junckers

[i]100 millioner kroner blev prisen for den kriseramte trægulvsproducent, Junckers, i Køge. Det blev Axcel, der løb af med firmaet for næsen af Lorenz Jørgensen og Mogens de Linde.[/i]
Sent i går aftes besluttede bestyrelsen for Junckers Industrier A/S i Køge at sælge den nødlidende gulvvarekoncern til det danske investeringsselskab Axcel. Det skriver Blandt andre Berlingske Tidende.Dermed er løbet kørt for de to erhvervsfolk Mogens de Linde og Lorentz Jørgensen, som under høj søgang i medierne har arbejdet på at overtage virksomheden for 75 mio. kr.

Axcel køber Junckers for 100 mio. kr., oplyste Junckers direktør Flemming Viskum i aftes til Pengemagasinet på DR1.

Ifølge en fondsbørsmeddelelse fra Junckers kræver Axcels tilbud, at aktionærerne accepterer, at deres aktier nedskrives til nul. Det var også en del af tilbuddet fra Mogens de Linde og Lorentz Jørgensen. Men de to erhvervsfolk pådrog sig aktionærernes kraftige vrede ved i starten at afvise at lade de nuværende aktionærerne være med. Den holdning ændres med Axcels indtræden på banen.

- Aktionærerne mister deres investering, men de kan få tegningsret igen, sagde Flemming Viskum til DR.

Junckers fællestillidsmand Finn Gravenhorsts er glædelig overrasket over nyheden.

- Jeg anede ikke, at det var under opsejling. Men jeg har tillid til Axcel, siger han ifølge Berlingske Tidende.

Det var en synligt overrasket Lorentz Jørgensen, der midt under Danmarks Radios udsendelse Pengemagasinet fik beskeden om, at bestyrelsen i Junckers har accepteret tilbuddet fra Axcel, efter han netop havde givet sin garanti for, at han ikke ville frasælge virksomhedens aktiver men derimod udbygge dem.

- Hvis det er godt for Junckers, så vil jeg sige, at det er udmærket, sagde Lorentz Jørgensen.

Selve redningsplanen vil blive fremlagt på et informationsmøde på virksomheden fredag formiddag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062