23948sdkhjf

Tysk arbejdsløshed truer dansk økonomi

[i]Den tyske arbejdsløshed er fortsat stigende. Det sætter økonomer i beredskab. Økonomi- og erhvervsministeren er ikke overrasket.[/i]
For anden måned i træk stiger arbejdsløsheden i Europas største økonomi, Tyskland. I februar mistede 26.000 tyskere jobbet, så arbejdsløsheden nu ligger på 4,29 mio. mennesker. Det svarer til en arbejdsløshedsprocent på 10,3 pct., hvilket svarer til en stigning på 0,1 procentpoint fra januar.

De tyske virksomheder afventer i øjeblikket den forventede vækst, men den stærke euro har skabt svære eksportvilkår for de tyske virksomheder. Den tyske eksport står normalt for en tredjedel af den tyske økonomi. Euroen er også skyld i, at forretningsfolk i Tyskland for første gang i ti måneder har et pessimistisk syn på den økonomiske fremtid. Oplysningerne stammer fra Børsen Online torsdag.

Fredag skriver Børsen videre at danske økonomer er bekymrede over den tyske udvikling, der kan true et eventuelt kommende dansk opsving. Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen tilkendegiver, at oplysningerne ikke overrasker ham, men at regeringen ikke for nuværende har nogen plan klar, hvis opsvinget svigter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071