23948sdkhjf

Hård start for Junckers-direktør

[i]Det er blevet en hård start for Junckers nye direktør Lars Hermansen. Vragede investorer beskylder ham for at spille dobbeltspil.[/i]
Den nye adm. direktør for F. Junckers Industrier i Køge, Lars Hermansen, er kommet i modvind, allerede før han har sat foden på den vindblæste fabriksgrund i Køge. Han blev torsdag præsenteret af Junckers' nye ejer Axcel som fabrikkens redningsmand, men allerede i december sidste år var han ved flere møder dybt involveret i den redningsplan, som møbelproducenten Lorentz Jørgensen og den århusianske byggematador Mogens de Linde forsøgte at søsætte. Det skriver JyllandsPosten tirsdag.

Jørgensen og de Linde blev vraget torsdag, da de under et direkte interview i DR's Pengemagasinet fik at vide, at investeringsfonden Axcel havde overbudt dem med 25 mio. kr. og smidt 100 mio. på bordet for Junckers. Efterfølgende har de to anklaget Lars Hermansen for dobbeltspil og for at have brugt undersøgelser og materiale fra Jørgensens og de Lindes redningsplan i sit arbejde med Axcel.

Dertil har Lars Hermansen i Berlingske Tidende sået tvivl om de reelle hensigter i Jørgensens og de Lindes plan og anklaget dem for kun at være interesserede i, hvor god en aftale de kunne få med bankerne. Hermansen er i Berlingske Tidende citeret for at have sagt, at de Linde og Jørgensen kun var optaget af at gøre en god forretning – ikke i at føre Junckers videre.

Nu udtrykker Lorenz Jørgensen overfor JyllandsPosten, at Lars Hermansens opfattelse af deres hensigter kan være baggrunden for, at han selv og Mogens de Linde blev vraget.

- Vi begyndte at møde stor tilbageholdenhed og modstand fra både ledelse og tilsyn, og det er jo ikke så mærkeligt, hvis Lars Hermansen har gået og fortalt dem, at vi kun var interesserede i at nedbringe gælden og gøre en god handel, siger han.

Lorentz Jørgensen peger i JyllandsPosten endvidere på, at også Axcel har understreget, hvor vigtigt det er for Junckers, at gælden nu er mindsket. Han føler sig overbevvist om, at Axcelnu nyder godt af den samme aftale, som han og Mogens de Linde kæmpede sig frem til.

Lars Hermansen har ikke kommenteret beskyldningerne i JyllandsPosten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062