23948sdkhjf

Kreativitet, udvikling og markedsføring er fremtiden

[i]Der skal uddannelse med vægt på kreativitet, udvikling og markedsrføring til for at sikre den danske møbel- og træindustri i fremtiden. Det spår Skive Tekniske Skole og Erhvervsakademi MidtVest.[/i]
I seneste nummer af Træ Nyt kan man læse, hvorledes Skive tekniske skole og Erhvervsakademi MidtVest via nye uddannelser søger at sikre ikke alene medarbejderne medn ogsåvirksomhederne i den danske træ- og møbelindustri. Efter deres mening bliver det nødvendigt at satse helhjertet påudvikling, markedsføring, salg og internationalt samarbejde.

Erhvervsakademi MidtVest, Skive Tekniske Skole, uddanner produktionsteknologer med træteknik eller design og konstruktion som specialer. Uddannelsen er meget alsidig, og giver indføring i at kunne arbejde med: Design, 3D konstruktion og tegning, beregninger, planlægning, ledelse, kvalitet, miljø, samt ledelsesmæssige funktioner.

Erhvervsakademiet oplever, at flere og flere af produktionsteknologerne får arbejde inden for design og konstruktion. Der bliver mere og mere tale om, at virksomhederne satser på udvikling af nye produkter. Specialerne i produktionsteknologuddannelsen kan bringe møbel- og træindustrien videre, så produktudviklingen, superoptimeringen af produktionen, markedsføringen og salget forbliver i Danmark. Som det sidste nye er Erhvervsakademiet og Udviklingscenteret for Møbel og Træ i gang med at udvikle en ny uddannelse for studenter til møbelindustrien:
Innovatør med specialer i trends og markedsføring, proces- og logistik samt design og produktudvikling, denne uddannelse
skal passe til fremtidens udfordringer.

Ogsåudenlandsk samrbejde satses der på, skriver Træ Nyt. Blandt andet via et samarbejde med en tilsvarende skole i Melle i Tyskland. De studerende fra Erhvervsakademiet har designet tre forslag til en mobil arbejdsplads, og i slutningen af januar 2004, rejserde sammen med to undervisere til Melle, hvor forslagene skal drøftes og fremstilles af de tyske studerende, sidst men ikke mindst udstilles forslagene på en fælles stand på Møbelmessen i Milano i april.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093