23948sdkhjf

Kulturhovedstaden offentliggør et oktober-program for design

Vi er en designnation. Det skal nu sætte kraftigt aftryk på kulturåret Aarhus 2017.

Aarhus nyder titlen som Europæisk Kulturhovedstad i 2017, og nu er der en stor såkaldt showcase på vej, som gør dansk design til en del af årsbegivenheden.

Organisationen Design Denmark (Dd) er klar med programmet for arrangementet, som hedder New Danish Modern, der foregår fra 12. til 21, oktober.

Der bliver noget for både børn og voksne, for publikum og for branchefolk.

- Vi har sammen med en lang række gode samarbejdspartnere tilrettelagt et alsidigt program, som afspejler bredden i dansk design og gerne skal give nye perspektiver på, hvordan design forstås. Vi hylder designarven, men viser også hvordan, vi arbejder videre med den. Unge talenter er inspireret af designklassikerne, men design-DNA’et, og måden de formgiver og tænker design på, afspejler sig i dag i alt fra nye forretningsmodeller til velfærdsdesign. Vi er derfor meget stolte af nu at stå med et fyldigt program, som engagerer publikum i det hele, siger Henrik Weiglin, direktør i Design Denmark.

I det 2000 kvadratmeter store udstillingsrum "O Space" kan publikum opleve 3 designudstillinger: "Reflections", som viser udvalgte danske klassikere i dialog med nye designs, "Designrådets Pris", som præsenterer udvalgte værker af designere, der har vundet prisen siden 1980, og Danish Design Award-udstillingen, som giver et indblik i, hvilken forskel design gør i samfundet, i virksomhederne og for individet.

Fra den 13. oktober kan publikum møde arbejdende designere i åbne værksteder og workshops. Kjeldtoft Møbelsnedkeri og Brdr. Petersen viser live, hvordan klassiske møbler formgives og polstres, og Balderus afslører, hvordan flet-sædet på Wegners Y-stol bliver til. Tapetdesigner Heidi Zilmer viser publikum, hvordan hun håndmaler tapeter med gamle maleteknikker, som dermed bevares og revitaliseres.

Bruun Rasmussens eksperter afholder åben vurderingsdag den 18. oktober, og står også for talks som ”Kend din klassiker”, og en sjælden samtale med ”Den oversete essentialist” professor og arkitekt Bodil Kjær, hvis møbler har fået ikon-status.

I et kreativt laboratorium kan børn og barnlige lege med, når Designmuseum Danmarks unge-korps rejser ind i fremtiden og undersøger, hvordan dine personlige ønsker til fremtidens hverdagsdesign ser ud.

Arrangementet bliver til i et samarbejde mellem Design Denmark og en hel stribe af både nationale og århusianske aktører.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126