23948sdkhjf

Kommuner ignorerer vejledning om tropetræ

[i]Danske kommuner ignorerer den vejledning om indkøb af tropisk tømmer, som miljøminister Hans Christian Schmidt (V) har udsendt, skriver ritzau i blandt andet JyllandsPosten og JyskeVestkysten.[/i]
Derfor bliver der stadig i stor stil indkøbt tropisk træ, der med stor sandsynlighed stammer fra ulovlig skovhugst eller ikke-bæredygtig produktion i de fattige lande. Det hævder miljøorganisationen Nepenthes med Vordingborg Kommune som et frisk eksempel.

Her har kommunen gennem entreprenøren Per Aarsleff A/S indkøbt et større parti tømmer af arten kakaralli fra Guyana i Sydamerika. Leverandøren er den hollandske tømmerkoncern Wijma Kampen, som ofte har været i miljøgruppernes kritiske søgelys og beskyldes for omfattende rovhugst, blandt andet i Afrika.

Miljøministeriet tager hul på en kampagne i foråret 2004, der skal indskærpe retningslinjerne. Det har vist sig, at mange offentlige indkøbere end ikke har hørt om vejledningen.

Københavns Kommune kom i 2001 galt af sted ved at indkøbe azobé-tømmer fra Cameroun i Vestafrika. Også det blev leveret af hollandske Wijma. Bl.a. Sønderborg og Nyborg kommuner har også indkøbt tropetømmer fra leverandører, som ikke har kunnet dokumentere, at træet kom fra bæredygtig produktion.

Danske kommuner ignorerer vejledning fra miljøministeriet og køber tropisk træ, der ikke er bæredygtigt produceret.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062