23948sdkhjf

Træpriser på vej op i USA

[i]De amerikanske træpriser er steget kraftigt på det seneste. Det betyder, at det igen kan være lønsomt at gøre forretninger på det amerikanske marked.[/i]
Træpriserne er steget med op mod 65 procent i USA siden de laveste priser sås for cirka et år siden. Dertil kommer en mere, om end i lille skala, gunstig udvikling i dollaren. Det skriver svenske Skogsland fredag.

Hovedårsagen til de stigende træpriser o USA er at der grundet de meget lave renter er stor aktivitet i byggeriet. Man skal dog være opmærksom på, at trævarepriserne i USA traditionelt svinger mere end i Europa. Det skyldes at savværkerne sjældent sælger direkte til slutkunden og de mange mellemled af grossister og forhandler åbner for lager- og prisspekulationer.

Om forventningerne til prisudviklingen på træ på det amerikanske marked, skriver Skogsland, at det eneste sikre er, at de svingende priser altid vil være der. Omkring aktiviteten i byggeriet er det de lave renter, der bestemmer aktiviteten. Hvis der kommer vækst i den amerikanske økonomi vil renterne stige og byggeaktiviteten falde. Men at dømme efter den seneste arbejdsmarkedsstatistik, ser det snarere ud til at risikoen for endnu en nedgangsperiode er øget, skriver Skogsland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062