23948sdkhjf

DLH har ikke brudt aftaler

[i]I forbindelse med Ingeniøren’s oplysninger i forrige uge om at ATP og LD sælger ud af deres engagement i koncernen grundet brudte aftaler svarer DLH nu i Ingeniøren, at der ikke er brudt aftaler, og at DLH satser på dialog med styret frem for isolering.[/i]
DLH har ikke ændret sin holdning til Burmateak efter Burma Støttegruppens kampagne for nylig. Dalhoff Larsen & Hornemann, der er Danmars største importør af teaktræ fra Burma, foretrækker fortsat dialog med det burmesiske styre2 frem for boykot, siger de ifølge ingenniørennet mandag.

Som beskrevet tidligere meddelte Lønmodtagernes Dyrtidsfond, LD, og Arbejdsmarkedets Tillægs Pension, for nylig Fondsbørsen, at de har solgt en del af deres aktier i DLH, efter at DLH ikke, som forventet trappede importen af burmateak ned med 10 procent for, forventeligt, helt at være ude af Burma efter en ti års periode.

Men DLH's miljøchef, Erik Albrechtsen, siger til Ingeniøren, at der ikke var tale om nogen aftale med de to investorer, men om en plan, som DLH annoncerede i 2001, og som virksomheden et år senere besluttede at fravige, efter at man i 2002 havde skåret 10 procent af Burma-importen. Dvs. at importen af Burmateak bliver fastholdt på 2002-niveauet i 2004 og fremoverover.

I modsætning til nobelprismodtageren Aung San Suu Kyi mener DLH, at en generel embargo med stor sandsynlighed vil få utilsigtede virkninger for den fattigste del af befolkningen.

Alligevel ser DLH det, ifølge iIngenniøren, som noget positivt, at problemstillingen atter bliver sat til debat, så forbrugerne får mulighed for at tage stilling til, hvor meget burmesisk teaktræ, der skal importeres til Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064